Kort til begravelse, se de gode råd her

Hvad skriver man i et kort til de efterladte ved en begralvese? Se vores gode råd og vejledning lige her. Du får svar på alle dine spørgsmål, læs blot videre. Til en begravelse er de fleste tilstedeværende triste og sorgfulde. Til selve begivenheden deltager oftest nær familie og nære venner, som vil være meget berørte af den afdødes død under selve begravelsen. Som fremmødt eller knap så nær ven eller bekendt bør man derfor være meget opmærksom på, at vise sin fulde støtte og opmærksom hed til dem der har mest brug for det, nemlig den nære familie og vennerne.  Man kan vise sin opmærksomhed på mange måder, nogle ringer og snakker med familien, sender blomster eller noget helt tredje, det er op til en selv men det har stor betydning for familien ligegyldig hvilken form for opmærksom hed man vælger. I denne artikel vil du blive vejledt omkring hvilke forskellige måder man kan give de efterladte den “rigtige” opmærksomhed.

Der er mange måder at vise sin medfølelse og opmærksomhed på overfor familien. Vi vil give dig gode råd til, hvad du skal skrive på kortet og hvad du skal være opmærksom på.

  • Hvordan kan man vise sin opmærksomhed ved begravelse?
  • Kort til begravelse – hvad skriver man?
  • Eksempler på kort med få ord

begravelseshjælp

 

Hvordan viser man sin opmærksomhed ved begravelse?

En måde hvorpå man kan vi den nære familie eller de nære venner sin medfølelse i den hårde tid, er ved at kondolere. Ved at kondolere viser man de pårørende, at man har stor medfølelse overfor deres sorg og tabet af en, de holder kær. Selve ordet at kondolere eller sætningen ”jeg kondolerer”, virker meget forældet, men ordet har stadig dets betydning og begrebet eksisterer stadig. Oftest kondolerer man på skrift, det vil sige, ved at sende et kort eller et brev til de pårørende. Et sådan kort eller brev, kan afleveres eller sættes ved de blomster man giver de pårørende til begravelsen i kirken eller til kirkekaffen bagefter. Måske får de pårørende ikke læst kortet på selve dagen, men efter begivenheden, når de får tid og ro, kan de læse kortet og sige en tak. Det er derfor også meget vigtigt, at huske navn, adresse og evt. i hvilken forbindelse man kender afdøde. På denne måde skaber det et bedre overblik for de efterladte, der nemmere kan sætte hoved på de personer, som viste sin opmærksomhed ved begravelsen og så kan de senere sende en tak, hvis der dog er tradition for dette. Det er selvfølgeligt også naturligt at kondolere ved personligt fremmøde i form af et kram eller andet.

 

Kort til begravelse – hvad skriver man?

Vælger man at skrive et kort til pårørende inden begravelsen, er det en god ide, at oplyse hvem man er og hvor man kendte afdøde fra. I kortet kan man skrive om en personlig oplevelse man har haft med afdøde, som måske kan bringe smilet frem hos de efterladte, der læser brevet, yderligere er det vigtigt, at vise sin medfølelse og opmærksomhed, så de pårørende får støtte i den ellers så sørgelige tid.

I kirken er det jo som sagt muligt, at vedlægge et kort til ens bårebuket eller anden form for buket til de pårørende. Vedlægger man et kort til at ledsage sin bårebuket, er det en rigtig god ide, at oplyse hvem man er, så de efterladte ved, hvem der lagde blomsterne, samt hvem de senere skal takke. Det er stadig en rigtig god ide at bruge fuldt navn, adresse osv. for de pårørendes skyld ved deres senere arbejde.  Nogle vælger at skrive et lille vers i kortet, mens andre mener, at det kan virke for klicheagtigt, det er op til en selv, men det er uden tvivl en god måde at vise sin medfølelse på.

 

Eksempler på kort med få ord

Nedenfor er samlet nogle af de mest brugte mindre tekster til kort men også til bårebuketter.  Det kan være en god ide, at afslutte med et lille vers og er brugt af rigtig mange, da det viser den fulde opmærksomhed med sit klare budskab.

 

Eksempler:

–  Hvil i fred

– Du vil altid være i vores hjerter

– Lad mindet leve

– Tak for alt

– En sidste hilsen kære [Navn]

– En sidste hilsen

– Vi glemmer dig aldrig

– Mine varmeste tanker

– Tak for mange hyggelige timer

– Med tak for mange gode minder

– Aldrig glemt, altid savnet

– Med dyb medfølelse

– Ære være dit minde

– I hjertet gemt, aldrig glemt

– Ord rækker ikke

– Altid savnet – aldrig glemt

 

Når du skriver et kort til begravelse, så husk at gøre det personligt, hvis du ellers synes, din tilknytning til afdøde er stor nok. Generelt vil de efterladte være taknemmelige og rørte over, at afdødes bekendte, venner og familie markerer dagen ved at skrive et kort  – også selvom der kun er tale om ganske få ord.

Skriv et svar