Hvad skriver man på en bårebuket?

hvad skriver man på en bårebuketHvad skriver man på en bårebuket? Læs videre og find svaret! Nedenfor giver vi dig de mest almindelige tekster, folk skriver på en bårebuket, vi nævner både korte og lange tekster, og belyser desuden hvorvidt, du skal vælge en personlig tekst eller en neutral tekst.

 • Personlig eller neutral tekst til bårebuketten?
 • Eksempler på tekster til bårebuketter
 • Et konkret råd – et kort
 • Jamen, hvad skriver man på en bårebuket?

Personlig eller neutral tekst til bårebuketten?

Da jeg ejer denne hjemmeside om begravelser, bliver jeg ofte spurgt;  “hvad skriver man på en bårebuket?”, når venner og bekendte, mister nogen omkring sig. Det er for mig helt tydeligt, at det er noget, mange er i tvivl om og har svært ved at vælge. Jeg har derfor valgt at samle alle de gode råd og idéer i denne tekst.

Har du haft et meget personligt forhold til afdøde eller afdødes familie/slægt, måske som familiemedlem, ven eller andet, kan det være en ide med et mere personligt citat på bårebuketten.  Et mere personligt præg kunne være et citat, som afdøde ofte sagde eller citater fra sange, vers eller andre steder, som man forbandt med afdødes livsførelse og den måde afdøde havde levet sit liv på. På disse måder omhandler citatet personlige emner, som personlighed og livet af afdøde.  Ellers kan man vælge personlige tekster eller citater, som afdøde holdt meget af eller måske sagde. Det er meget individuelt, hvad der føles personligt og det er derfor vigtigt, at føle efter, hvad man selv synes, ville virke godt.  Der er også utrolig mange forskellige måder hvorpå disse personlige tekster kunne udformes, da livsførelsen og personligheden på den afdøde ofte ville være meget vekslende og original.

Har man et mere neutralt forhold til den afdøde, det kunne være som kollega, nabo, bekendt eller tidligere barndomsven, men stadig ønsker at vise sin opmærksomhed og medfølelse overfor de efterladte og pårørende, kan man vælge en mere klassisk tekst. Det er klart, at denne type tekster, ikke er nær så originale som en personlig tekst, men de er tilpassede efter det forhold man har haft og samtidig gode til, at vise sin medfølelse. Nedenfor er eksempler på flere forskellige tekster eller citater, som man kan bruge til sin bårebuket, men med et mere neutralt og klassisk budskab.

Eksempler på tekster til bårebuket

Her er altså samlet flere forskellige tekster. Disse tekster bærer dog et meget klassisk præg og er ikke så original, som eksempelvis de mere personlige tekster. Det er dog også klart, da de personlige tekster ofte er meget personlige og udformet at et personligt minde eller tanke.

Kortere tekster:

–  Hvil i fred

– Du vil altid være i vores hjerter

– Lad mindet leve

– Tak for alt

– En sidste hilsen kære [Navn]

– En sidste hilsen

– Vi glemmer dig aldrig

– Mine varmeste tanker

– Tak for mange hyggelige timer

– Med tak for mange gode minder

– Aldrig glemt, altid savnet

– Med dyb medfølelse

– Ære være dit minde

– I hjertet gemt, aldrig glemt

– Ord rækker ikke

– Altid savnet – aldrig glemt

 

Lidt længere tekster:    

 

 • En stjerne på jorden slukkes og en ny stjerne på himmelen tændes
 • Kun ved at omfavne hinanden, kan vi flyve
 • Tak for alt du for os var tak når vi nu afsked tar’
 • Du vil altid være i vores minder, tak for alt kære (navn)
 • Alle mennesker er engle, med kun én vinge
 • Gennem sorgen skinner en krans af gode minder

 

 • Du er død men ikke glemt selv om du i graven ligger gemt

 

Et konkret råd – et kort

At skrive et kort til de pårørende, vil være en rigtig god ide. På denne måde kan de efterladte senere samle op på begivenheden og få et overblik over de forskellige personer, som ytrede deres opmærksomhed. Under selve begravelsen, kan de efterladte nemt overse de forskellige buketter og andre tilkendegivelser, da deres tanker helt forståeligt er andre steder. Med et kort hvori der står navn, adresse og evt. forhold til afdøde, kan de efterladte senere skabe et godt overblik og har samtidig muligheden for, at sende takkekort ud, hvis de har tradition for dette.

Jamen, hvad skriver man på en bårebuket?

Til en begravelse hører smukke buketter og dertil mindre eller længere tekster vedlagt sin bårebuket. Vi håber, du har haft gavn at læse denne tekst om, hvad man kan skrive på en bårebuket. Tit bærer en tekst til en bårebuket jo et personligt eller mere neutral stykke tekst, afhængig af den enkeltes forhold til afdøde. Jo tættere forhold den pårørende har haft til afdøde, jo mere personlig kan bårebuketten tillade sig at blive, men har man et mindre hjerteligt forhold til afdøde f.eks. et rent professionelt forhold, vil en mere neutral tekst også passe bedre. Det er afhængig af hvordan dit forhold til afdøde var, men pgså hvor formelt, du ønsker ceremonien skal være. Mange vil mene, at en stærkt personlig tekst også kan virke mindre formel. Helt sammenfattende kommer det an på smag – hvad har man lyst til at skrive, hvad tror man, de pårørende vil tænke, om den tekst man har valgt osv. Vi håber, du fik svar på spørgsmålene, du måtte have.

Skriv et svar