Bårebuket tekst hjælp – se hvad andre skriver

Det er ikke altid nemt at vide, hvordan man skal forfatte en bårebuket tekst. Men nu får du en håndsrækning her fra os. Vi hjælper dig med idéer til hvad du skal skrive i din bårebuket tekst og viser dig de mest anvendte tekster, der skrives på bårebuketter i Danmark. Læs også, hvorfor det er en rigtig god idé at vedlægge et kort til sine blomster.

 • Eksempler på bårebuket tekst
 • Personlig eller neutral tilknytning til afdøde – passende bårebuket tekst
 • Skriv et kort der vedlægges bårebuket

Eksempler på bårebuket tekst

 1. – Hvil i fredbårebuket tekst
 2. – Du vil altid være i vores hjerter
 3. – Lad mindet leve
 4. – Tak for alt
 5. – En sidste hilsen kære [Navn]
 6. – En sidste hilsen
 7. – Vi glemmer dig aldrig
 8. – Mine varmeste tanker
 9. – Tak for mange hyggelige timer
 10. – Med tak for mange gode minder
 11. – Aldrig glemt, altid savnet
 12. – Med dyb medfølelse
 13. – Ære være dit minde
 14. – I hjertet gemt, aldrig glemt
 15. – Ord rækker ikke
 16. – Altid savnet – aldrig glemt

 

Personlig eller neutral tilknytning til afdøde? Skriv en passende bårebuket tekst

Har du haft et meget personligt bånd eller tilknytning til den afdøde, kan din bårebuket sagtens udtrykke det. Som pårørende der ønsker et personligt præg på sin bårebuket tekst, kan man skrive et citat afdøde måske har brugt meget, et citat fra en sang, som kendetegnede afdøde eller enkelte ord, som man selv forbinder med afdøde. Sådan kan du give din tekst et personligt præg. Ønsker man som pårørende eller kollega, ven eller lignende, med et mere distanceret forhold til afdøde, en mere neutral tekst, så kan man skrive nogle af de meget anvendte eller klassiske citater. Dette kunne være citater som ”hvil i fred”, ”Rest in peace” eller ”I hjertet gemt men aldrig glemt”. Disse citater er meget anvendte og siger ikke så meget om selve afdøde som person eller afdødes livsførelse, men har et stærkt budskab, der viser medfølelse og betydning for de efterladte.

Altså kan man overveje om ens bårebuket tekst skal have et personligt eller mere distanceret præg, afhængig af hvor nær en pårørende, man er.

 

Skriv et kort til bårebuketten

Udover at give en fin bårebuket med tilhørende tekst, kan det være en god ide at vedlægge eller give et skrevet kort. Ved begravelsen er efterladtes hoveder forståeligt fyldt med tanker og sorgen er oftest på sit højeste . Ofte har de efterladte derfor ikke overskud til at forholde sig helt til de mange fremmødtes bidrag. Et kort er dog en god løsning på det problem. Giver man et kort, skriver hvad man gav og hvad man skrev på bårebuketten, har de pårørende senere tid til at takke for opmærksomheden. Oplys yderligere om navn, efternavn, adresse og forbindelse til afdøde i kortet, så har efterladte senere mulighed for, at udsende en tak, hvis der er tradition for dette.

Vælg om man ønsker en personlig eller neutral vinkel på sin tekst og skrive endelig et kort til de efterladte, så har de nemmere ulighed for at overskue opmærksomheden og takke, hvis de ønsker det.

Skriv et svar