Gravsten priser – få overblik og idéer her

Hvilke gravsten priser kan du forvente, når du står i den triste situation, at skulle planlægge en begravelse for en ven eller et familiemedlem? Priser på gravsten varierer voldsomt alt efter, hvad man ønsker. Her er det både størrelsen på stenen, materialet og mængden af ornamentik, der afgør den endelig pris. Læs videre, og bliv klog på aktuelle gravsten priser, så du ved, hvad du skal vælge. Læs også de mest almindelig tekster på gravsten, som du kan bruge til inspiration.

Gravsten priser 3I Danmark ligger de almindelige gravsten priser generelt mellem 3000,- til 10.000,-

Læs nedenfor, hvilke ting der afgør den eksakte pris, hvad du reelt skal vælge mellem og få inspiration til, hvilken tekst du skal vælge til stenen, du ender med at beslutte dig for. Se nedenfor, hvilke punkter vi belyser i denne tekst om gravsten priser.

 LÆS OM:

  • Forskellige gravsten priser
  • Forskellige typer af gravsten
  • Idéer til gravsten tekst

 

Forskellige gravsten priser

En gravsten er mindesmærket om afdøde, placeret på afdødes gravplads. En typisk gravsten er udformet i sten enten granit, som er det mest brugte, eller andre form for sten der tilbydes. På denne sten er altid indgraveret navn, fødselsdato, dødsdato og i enkelte tilfælde et mindesymbol eller mindetekst, dette er dog individuelt om man ønsker det eller ej. En standart gravsten af granit ligger på en pris omkring 3.000 kr. og er oftest inklusiv tekst og indgravering af datoer samt navn. Ønsker man specielle stentyper, bogstaver eller personlige indgraveringer i form af mindesymboler eller mindetekst, vil prisen dog stige og kan koste op til omkring 10.000 kr. Altså er prisen meget afhængig af hvilken form for sten man vælger at sætte på gravstedet og hvordan stenen ser ud.

Er man i tvivl om forskellige priser på de ting man vælger eller ønsker man en bestemt form for sten, udsmykning eller kvalitet, bør man spørge sig til råds hos sin bedemand eller stenhugger, som har megen erfaring og viden på området og kender de eksakte priser.

Når døden indtræffer hos en nær ven eller et nært familiemedlem, går pårørende og efterladte en meget sorgfuld og hård til i møde. Det er en periode der er særlig præget af sorg, men også sammenhold hos de pårørende der står tilbage. Den afdøde der før var i live, er der ikke længere som kontakt og findes kun i minderne. I dette tilfælde er en gravsten på et gravsted en meget god ide, til at holde denne form for kontakt til afdøde i live. Ved afdødes personlige gravsted kommer man ikke tættere på den person der er gået bort og det er her man kan sørge, mindes afdøde og måske bede en stille bøn. På dette sted kan man mindes fødselsdage, dødsdatoen og andre særlige begivenheder der måtte indtræffe i livet og dette er oftest meget vigtigt for de pårørende der sidder tilbage, der har brug for at vedligeholde en kontakt til afdøde. Denne artikel her derfor til formål at oplyse omkring gravsten og deres priser, hvilket er meget varierende fra model til model.

Diverse typer af gravsten

Som sagt findes der utrolig mange former for gravsten og måder hvorpå de kan se ud. Den mest brugte type af sten brugt til gravsten er granit. Granit har nogle meget gode egenskaber i frohold til at være gravsten eks. er stentypen utrolig vejrbestandig og holdbar i alt slags dansk vejr og det danske klima. Det er en meget anvendt stentype og samtidig også en af de billigste stentyper anvendt til dette formål. Udover granit kan man også vælge andre stentyper som eks. marmor og sandsten. Marmor er en meget unik og utrolig smuk sten og har en meget glat overflade. Dog er denne form for stentype ikke særlig holdbar i det danske klima og vejr og dens udseende vil med tiden forringes væsentligt. Dette er også grunden til, at den ikke er så udbredt som granitsten og samtidig har prisen også en del at sige, da marmor de fleste steder koster dobbelt så meget eller mere end granit. Sandsten er også en mulighed, men denne form for sten til et gravsted anbefales dog ikke, da det er en stentype, som slet ikke egner sig til det danske klima eller vejr med megen regn, blæst og kulde. Det er en meget pompøs og yderst eksklusiv fin stentype, men dette er jo en ulempe, når en gravsten har til formål, at stå ude i vejr og vind.

Udover stentypen er det vigtigt, at vælge den rigtige tekst til sin gravsten. Har den afdøde ikke selv tilkendegivet nogle ønsker om en speciel tekst, er det op til de efterladte selv at bestemme. Nogle ønsker en meget personlig tekst, dette kunne være i form af citater som afdøde holdt meget af eller afspejlede afdødes liv. Er man mere til en neutral tekst er der nedenfor en række forskellige eksempler.

Idéer til gravsten tekst

Når du efter at have undersøgt de forskellige gravsten priser, har besluttet dig for en sten, kommer det næste store spørgsmål; hvad skriver man på en gravsten. Her kommer en række aktuelle eksempler på gravsten tekst, som hyppigt bruges over hele landet. Men husk, at noget helt personligt ofte kan være det bedste. Se alligevel vores inspirationsliste til en gravsten tekst, du kan vælge at lade dig inspirere af.

Tak for alt

Gravsten priser 2

Dybt savnet

Mindet lever

Elsket for evigt

Elsket og savnet

Altid i vore tanker

Højt elsket – dybt savnet

Hvil i fred

Højt elsket, dybt savnet

Altid elsket, aldrig glemt

Altid i vore hjerter

I hjertet gemt, men aldrig glemt

Gemt i vore hjerter

Et hjerte af guld

Elsket i livet, savnet i døden

Livet går, minderne består

Mindes med kærlighed

Et sidste farvel

Et kærligt farvel

Æret være dit minde

Vi håber meget, at vi har hjulpet med at danne overblik over priser på gravstene, så du får nemmere ved at vælge. Skriv endelig kommentarer eller spørgsmål til os, hvis du ønsker noget uddybet.

 

  

Skriv et svar